Ideális befőzéshez és csomagoláshoz.
Cellulóz alapú, víztisztán átlátszó természetes alapanyag.
A befőző fóliával ellentétben hőre nem lágyul, viszont hajszálcsövessége révén vízzel érintkezve igen.
Tehát a Celofán vízbe téve/áztatva válik lággyá és felhasználhatóvá, míg a műanyag Befőzési fólia vízre nem reagál, vízlepergető.
A Celofán feldarabolás nélküli íve lehetőséget ad a szükséges, illetve tetszőleges méret kivágására, levágására.
Nagyobb üveg lefedésénél érdemes duplázni a felhasznált Celofánt.
Figyelni kell rá, hogy a tartósítás/eltevés során ne érintkezzen a befőző üveg tartalmával, páclevével, hogy megszáradva kifeszülhessen az üveg tetején.
A Celofán ‘lélegzik’, ezért Celofánnal lezárt, hónapok során eltárolt befőtt, savanyúság, stb. üvege veszít a folyadék szintjéből, így a felszínre került kompót
(őszibarack, körte, stb,) bebarnulhat a lekvár teteje pedig kiszáradhat.
A termék higiénikus, és az egészségre ártalmatlan.